Taşımalı Eğitim Blog

Ücretsiz Okul Servisi takip sistemi

Taşımalı eğitimde Okul Servisi takip sistemi dediğimizde aklımıza ilk olarak gps sistemleri ile çalışan size bir çok set vererek kurulum yapanlar aklınıza gelmektedir.

Gelişen teknolojiler kapsamında yaklasık olarak 3 yıllık Arge ile servis takip sistemlerinin minimize edilmesi ve anlık kullanıma sunulmasına yönelik güzel uygulamalar mevcut olduğunu gördük.

bu uygulamalar ile soför yada hostesin telefonuna yüklenilen bir uygulama ile anlık konumunuzu veri merkezlerine gönderiyor ve veli yüklediği uygulama ile o veriye anlık ulasıyor.

İlk olarak türkiyede var olan sistemleri inceledik. kullanıcılarımızın uygun hizmet almaları için anlaşmalar yapmaya çalıştık. fakat bir türlü tatmin olduğumuz bir uygulama ve fiyatlandırma bulamadık.

Bizler Karadeniz bölgesinde 1997 yılından buyana Okul Servisi işinde çalışmaktayız. bu tecrübemizle yazılım alanında yetişmiş elemanlarımızlada görüşerek bu yönde çalışmalar başlatmıştık. Bismillah deyip “Okul servisi takip sistemi” alanında hem yerli hem milli bir projeye başladık. br çok sorunlarla karsılastık. ilk olarak ücretsiz nasıl kullandırabiliriz. ikinci olarak fiyatlandırma yapmak zorunda kalırsak bunu nasıl minimize edebiliriz?

elbette yazılım boyutu malesef masraflı bir alan fakat kendi elemanlarımızla bunu cözmeye yöneldik. ayrıca dışarıdan destek alarak uygulamayı geliştirmeye başladık.

Sistem (sunucu) birimi olarak fiyatlar çok ama çok masraflı hem yetişmiş eleman eksikliği hem de sunucu bağımlılığının dışa bağımlılığı bu alanda masrafları çok am açok yükseltmekte.

Datanın güvenilir bir sistemde barınması şart elbette bu güveni sağlayamadığınız sistemi kimseye kullandırtmayacaktık. ve öylede yaptık. ayrıca kesinti olmayacak sunucu disk ram vs sıkıntılardan etkilenmeyecekti.

bir cok senaryo cizik. Load balancer kullanarak arkada bir kac sunucu kulanarak cözme yoluna gittik. fakat buda aynı lokasyonda olan sunucunun elektirik kesintilerinden anında etkilenme durumunu öne getirdi.

Bu cözümü bulut sunucu ile giderdik.

sistem tarafını bu şekilde cözdükten sonra uygulamarı dönütlere göre geliştirmeye devam ettik. ve portatifini yayınladık. test araclarımızla bu uygulamarın testlerini yaptık. minimum veri aktarımı minimum sarj tüketimi minimum masraf ve maksimum kalite ile hizmet vermeye çalışıyoruz. sizlerde sistemimizi ücretsiz kullanabilir.

Ücretsiz kullanımı tek servis ve tek okul için gecerli olup birden fazla servisler için minimum ücretlendirme ile masraflarımızın cıkması pahasına bu işi sizlerin hizmetine sunmayı istiyoruz.

Paylas