Taşımalı Eğitim Blog

Taşımalı eğitim Fiyat farklı ödemesi yapılacak mı?

Taşımalı eğitim okul servisi yüklenicileri için ek fiyat farkı ödemesi yapılıp yapılmaması hususunda Milli eğitim Bakanlığı 2022 2023 yılı itibarıyla yeni bir karar aldı

karara göre Mazot gibi artışlardan yükleniciler etkilenmemesi için fiyatlara aylık oranda eksi yada artı ek fiyatlar yansıtılacaktır.

örneğin yaz ayında 250 tl olarak hesaplanan fiyat eylül ayında 255 tl olduysa günlük 5 tl ek ödeme hesaplanacaktır. buda ihale toplam tutarına yansıtılacaktır. ödemeleri aylık bazda hesaplayıp toplam ödeme yapılacaktır.

Fatura kesilecek mi?

Fatura karsılığı ödemeler yapılacak olup toplam bedele ödeme ekleneceğinden kestiğiniz fatura üzerinden yüzde 6 ek kesin teminat alınacaktır.

Fiyat farkları kimlere ödenecek?

Sözlemelerde aşağıda gecen madde üzerinden bir sözleşme imzalayan firmalara ödemeler yapılacaktır.

alt yükleniciler ise ihaleyi alan firmalardan imzaladığı sözleşme karsılığı talepte bulunabilecektir. fakat fiyat fark hesaplanması yönünde sözleşme imzalanmamışsa firmadan talepte bulunamayacaktır. firmaların eksi yada artı durumda alt yüklenicilere bunu yansıtması tamamen anlaşma doğrultusunda yapılabilecektir. anlaşma yapılmamış olsa dahi artı duruma gecen aylarda ihaleyi alan firmalar alt yüklenicilere yani işi asıl yapanlara ödeme yapması gerektiğini etik olarak doğru olacağı kanaatindeyiz.

Eksi olan ay için nasıl bir yol izlenecek?

Fiyat fark hesaplanmasında eksiye düşen ay varsa ki bu ay hesaplanıp hakedişten kesilecektir. aynı zamanda alt yükleniciler fiyat farkı maddesi sözleşmelerinde bulunmuyorsa firmalar eksiye düşen aydan alt yükleniciden kesinti yapamayacaktır. anlaştıkları fiyat üzerinden ödemelerini alacaklardır. fakat ortalama alınarak artı ve eksi olan ayların toplamı üzerinden ödemelerin alt yüklenicilerede ödenmesi etik olacaktır.

Artıya gecen firmalar için ödemeler en kısa zamanda yapılacak olup detayları ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

BU YAZIYI PAYLASARAK TÜM CAMİAMIZIN HABERDAR OLMASINI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

Ayrıca aşağıdaki sayfamızı takipte kalarak tüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz

Paylas