Taşımalı Eğitim Blog

Okul Serviscilerimize Devletimizden Müjde var!

Pandemi sürecinde en cok sıkıntı ceken okul serviscilerimiz için onlarca görüşme yaptık. kulak veren oldu. kulak ardı atanda oldu. neticede yılmadık. Okul serviscilerinin bu süreçteki çektiği sıkıntıları bir şekilde ilettik ilettirdik.

bu Süreçte servisçilerimize bizzat destek veren Milletvekillerimize ve STK lara teşekkürü borç biliyoruz. değerli esnafımızın 6-7 aydır çalışmadığını ve kendine dert edinen bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz.

Geçirilen bu süreçte devletimizden yardım bekleyen ve Taşımalı eğitimde çalışan servisçilerimizi devletimiz yapılan bu kadar çığlıklara kulak verdi belki de sıra yeni geldi. bakanlığımız servisçilerimizin zor durumunu bildiğinden okulların açılmaması için çana gösterenleri dikkate almayarak okulları zorda olsa açtı.

2020 yılı sezonunda yapılan ihalelerde fiyatlar iyice düşmüş ve bircok ilde ihaleler alınmamıştı. katsayıların düzeltilmesi konusunda çalışma olduğu bilgisini aldık. bu konudaki gelişmenin önümüzdeki yıl neticelenmesini bekliyoruz. esnafın kan ağladığı bu dönemde fiyatların iyileştirileside gerekiyor.

diğer gelişme ise aşağıdaki orjinal metninide paylastığımız resmi talimatı Milli eğitim müdürlüklerine gönderdi.

ilgili yazıda

Milli eğitim baka taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliği kapsamında 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı öğrenci taşıma hizmet alımlarına ilişkin olarak 4734 sayılı kamu ihale kanunu ve 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu hükümlerine göre imzalanan sözlemeler covid-19 salgınına bağlı olarak 16 mart -19 Haziran 2020 tarihleri arasında eğitim ara verilmesi sebebi ile sözleşme bedelinin yüzde 80 inden daha düşük bedelle tamamlanmıştır

demiştir. buna istinaden

4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanununun 24ün maddesinin son fıkrasında sözleme bedelinin %80inde daha düşük bedelle tamamlanacağı anlaşılan işlerde yüklenici işi bitirmek zorundadır bu durumda yükleniciye yapmış olduğu gerçek giderler ve yüklenici karına karşılık olmak üzere bedelinin yüzde 80 i ile sözleşme fiyatlarıyla yaptıkları işin tutarı arasındaki bedel farkının yüzde 5 i geçici kabul tarihlerindeki fiyatlar üzerinden ödenir hükmü yer almaktadır yukarıda yer verilen kamu hükmü uyarınca yapmış oldukları gerçek giderler ve yüklenici karına karşılık olmak üzere sözleme bedelinin yüzde 80i ile sözleme fiyatlarıyla yaptıkları işin tutarı arasındaki bedel farkının 55 ini talep eden yüklenicilerin dilekçelerini ve sözleşme ve hakkediş belgeleri örneklerinin ekte gönderilen formlarla birlikte genel müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

şeklinde belirtildiği üzre gecen yıl çalışılmayan günler için devlet geri ödem e yapacak.

MEB müdürlüklerine yazının gelmesiyle tam alınacak ücret belli olacaktır.

Ayrıca bu yıl yine 186 gün üzerinden yapılan sözleşmenin yüzde 80 i yine ancak tamamlanacağından önümüzdeki dönemde bu ücreti alacaksınız.

çalışılmayan fakat devletin size sözleşme ile çalışma vaadi yapıp ödemediği günler için masraflarınızı ve kar payı olarak ödeme yapacak.

ayrıntıları yine sayfamızdan ve buradan gelişmeleri paylaşacağız.

anlık bildirimler için uygulamamızı yükleyiniz. (android)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tasimaliegitim.tasima

facebook sayfamızı ayrıca takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

https://www.facebook.com/tasimaliegitim/
Paylas