Taşımalı Eğitim Blog

Okul yemek ihale işlemleri ve dağıtımı

Okullarda yemek dağıtımı ve pişirme işlemleri için devlet ihaller düzenlemektedir. bu ihaller genel anlamda taşıma yoluyla eğitim gören öğrencilere öğle yemeği olarak servis edilmektedir.

bir çok ilde yemek firmaları aracılığı ile yapılan bu hizmet artık öğretmen evlerine teslim etmeye başladı. öğretmen evleride yemek yapım işini yapmakta fakat dağırım işlerini taşeron firmalara vermektedir.

öğretmen evlerine nakledilen işlerde gözlemlediğimiz istatistiklere göre devletin kasasından daha az maliyet cıkmakta ve kalite dahada artmaktadır. bunu genellemek doğru olmaz fakat genel ifadeyle bu şekildedir.

burada en önemli faktör öğretmen evinin özverili çalışması diyebiliriz. aynı zamanda firmalardan özverili çalışanlarıda bu kategoriye dahil edebiliriz.

İhale hangi kategoride yapılıyor.

yemek yapım ve dağıtım işleri olarak veya hizmet alımı olarak ihaleye cıkılabiliyor. bu bağlamda yemek yapımı ayrı dağıtımı ayrı olarak kategorilendirebiliriz. yapımı ayrı firma yada öğretmen evine dağıtımıda ayrı firmaya verilebileceğini düşündüğümüzde aynı ayrı ihale edilebilir yada tümünü aynı anda cıkailirsiniz.

hesaplama yapılırken her öğrencinin hangi miktarda ve hangi kaloride yemek yiyeceğini önceden belirlemeniz gerekmektedir.

Paylas