Taşımalı Eğitim Blog

Okul Servislerinde Koltuk Sensörü zorunlumu?

Okul servislerinde koltuk sensörü zaman zaman gelişen bazı üzücü durumlardan sonra zorunluluğu ifaade edilmeye başlandı.

Özellikle hostesin bulunmadığı okul servislerinde araç içinde unutulan çocuklar malesef kötü sonuçlara yol açtı. Bu üzücü durumları ortadan kaldırmak için çözüm koltuk sensörü!

Koltuk sensörü ile eğer araçta unutulan çocuk olursa (uyaya kalmış utangaçlıktan söyleyeyememiş emniyet kemerini açamamış. koltukta çocuğun olduğunu şöföre bildirim yapar.

bu sayede koltukta unutulan çocuk şöför tarafından takip edilerek araçtan indirilir. şuan bazı milli eğitimler bunu zorunlu yapmaya çalışşada malesef fiyatların yüksek olmasından dolayı zorunlu yapamamaktadır.

okul servisi koltuk sensörü

Okul servislerinde koltuk sensörleri yukarıdaki şemadaki gibi çalışır. öğrenci koltuktan kalktığında koltuk boş olarak gözükecek bir ekran vardır ve burada şöför bunu takip edebilir.

Okul servisi koltuk sensörü fiyatı ne kadardır?

okul servisi koltuk sensörü fiyatı nedir diye piyasa araştırması yaptığımızda miktarların bi hayli yüksek olduğunu gördük.

koltuk başı ücretlendirme yapılan fiyatlar her koltuk için ortalama 150 tl ve paket olarak 14 kişilik ekranlı sistemler 3 ile 4 bin arası fiyat verilmektedir.

bu fiyatların bu kadar yüksek olmasının en büyük nedeni ise dolardaki artış ve ürünlerin coğu dışarıdan gelmesidir.

Koltuk Sensörü Yönetmeliği Ne zaman çıkacak

Koltuk sensörü yönetmeliği asağıdaki metinden okuyabilirsiniz. bu yıl sonuna kadar yani 2020 yılı sonuna kadar zorunlu olabilir

bu aralar yapılan çalışmalara corona virüs nedeniyle ara verildiğinden yıl sonuna kadar zorunlu olabilir

koltuk sensörü yönetmeliği
Paylas