Taşımalı Eğitim Blog

Okul servisi (nde) olması gereken kriterler

okul servisi taşıma işinde çalışanlar muayene işlemlerinde en cok karşılaştıkları sorunlar ve dikkat etmesi gerekenleri sizlerle paylaşmak istedik.

okul servisi öğrenci tasıma işi olduğundan cok hassas bir konumdadır. nihayetinde veliler sizlere en değerli varlıklarını emanet etmektedir. buna karsılık bu sorumluluğun bilincinde ve yetenekte söförlere gerek duyulur.

okul servisi araçlarında en önemlisi modeldir. model olarak 8 yaş kiriteri vardır ve 8 yasını geçmiş servisler MEB tasmasında çalışamazlar. fakat istisnai durumlar hariçtir.

okul servisi paketi olmalıdır.

okul servislerinde olması gereken bazı özellikler vardır. öncelikle otomatik kilit. otomatik kilit çocukların daha emniyetli binmesi ve inmesi içindir. araca la kapı arasında çocuklar sıkışmaması. yada öğrencilerin herhangi bir zamanda kapıyı izinsiz açmaması gibi bir cok etkenden dolayı otomatik kilit olmalıdır.

kayıtlı kamera sistemi

kamera kaydının hem öğrenciler için hem de söförler için olmazsa farklı sonuçların doğmasına sebep verecek unsurlarındandır. buna göre yapılacak herhangi bir hareketin kayıt altında tutulması önemlidir. hem söför trafik hataları hem de diğer konuların sizler için önem arz etmektedir.

cam tavan ve çekic

aracın herhangi bir durumda eğer yan yattı yada iki arada kaldı tavanda cıkış yolunun olması gerekmektedir. buna göre cam bir tavan olmalı ve gerektiğinde kirabileceğiniz bir çekiciniz olmalıdır.

Araç takip sistemi

Araqc takip sistemleri artık yavas yavas hayatımıza girdi ve zorunluluk haline döndü. artık hem meb hem velilerin cocuklarının nerede olduğunu öğrenebilmelerine olanak sağlaması gerekiyor. ve bunun içinde arac takip sistemleri olmazsa olmazlarımız arasına giriyor.

okul servisi

Koltuk sensörü

koltuk sensörü her gecen gün duyduğumuz yada gördüğümüz cocuk unutma olaylarına son vermek için son derecek önemli bir unsurdur.

emniyet kemerleri

emniyet kemerleri artık bilincli kişilerce gözardı edilmemeye başlandıysada hala takmayanlar var. öğrencilerimizi bu konuda uyarmayan yada dikkate almayanlar var fakat en ufak bir ani firende bile olumsuzları görüyoruz. ve emniyet kemerinin ne kadar önem arzettiğinin farkına varıyoruz. buna göre yapılacaklar arasında tüm koltuklara sağlan emniyet kemeri takılmalı

Lastik kontrolleri

lastikler artık yaz kış uygulaması ile zorunlu hale geldi. yazlık ve kışlık lastiklerimizi buna göre takmamız gerekmektedir.

Paylas