Taşımalı Eğitim Blog

MEB taşımalı eğitim okul servis ücretleri neden düştü?

Taşımalı eğiyim okul servis ücretleri 2020 yılı itibarıyla hem parametrelerde hemde hesaplama yontemlerinde değişikliğe gidildi.

bu değişiklik servis camiasını çok üzsede neden düşürüldüğünü herkes merak ediyor.

peki ne kadar düştü?

servis ücretleri aslında tam anlamıyla düşmedi kilometre bazlı düşüş oldu örneğin 10 km yol için 20 tl düşüş olduysada 30km yolda 2-3 tl artış hatta 40-50 kmlerde 30-40 tl ye varan artış yaşandı.

uzak yoldan gelenlerin fiyatları iyi olsada genel yollar düşük km olduğu için fiyatlarda düşüş ortalamada düşüş oldu

Fiyatlar neden düştü?

Fiyatlar ilk sebebi tabiki ekonomik. bu ekonomiklik her alanda meydana gelen zamlar özellikle pandemi süreci devletin kasasını bi hayli zora düşürdü.

kasayı rahatlatabilmek elbette kemer sıkma yada ekonomik para kaynağının bir yolla sağlanmasıyla cözülebiliyor. bizim şuan kemer sıkma politikasından başka bir kısa vadede cözümümüz malesef yok.

devlet ücreti nasıl düşürdü. elindeki istatistiklerde gözükmekte ki bircok yerde servisci arkadaslarımız zararına da olsa yuzde 16 kırıp alıyor ve taşıyor. devletimiz bu fiyatlara taşınabildiğini görüyor. eğer taşınıyorsa kırılmış fiyatı direk bizlere bu yıl sunuyor.

şimdi çalışacakmıyız? önceki yıllarda kıranlar için bir kayıt olmayacağından zararına da olsa çalışacağız. bunu hemde devletimizin kasası için yapacağız hem çocuklarımızın madur olmaması için? peki devletten şunuda bekleyeceğiz

bu kemer sıkma herkes için yapılmalı Biz servis esnafını kemerle sıkarken diğer alanlardada gevsetme yapılmamalı. ekonomi düzeldiğindede bu yıllarda biz nasıl zararına da olsa servis işini devletimizi yanlız bırakmamak adına yapıyorsak yarın bizleri görmeli fiyatları bizim ailemizi bizim esnafımızı ayakta tutacak seviyeye ulaştırmalı

Söförler odasından destek bekliyoruz?

bir fırıncılar odası kadar nedense şöförler odalarında ses duyamadık. fiyatlar düştü bir kac duyarlı illerden ses cıksada ses getirecek hamleleri malesef yapmadı.

o zaman söförler odaları bizim işimize yaramıyor aidatlarımızı verirken de serzenişte bulunarak vereceğiz. diyeceğiz ki bu parayı size veriyoruz. (bu yıl aidat zammı yapılamaz yapanlarıda kınıyoruz) bizim hakkımızı koruyun. korumuyorsanız bizde sizin arkanızda durmuyoruz.

bu yazımızı gerek sosyal medyada gerek whatsapp guruplarında lütfen paylasıp destekte bulunalım.

Paylas